-
مشکل اسپیت بک ( Spit Back ) یا پاشش جویس در دهان ، یک مشکل شایع در میان مصرف کنندگان و ویپر ها است و برای حل آن ، باید به نوع استفاده و مصرف توجه کرد. این مشکل ، دلایل مختلفی دارد اما اصلی ترین علت رخ دادن این حالت ، جذب بیش از حد مایع در پنبه ی داخل کویل است. زمانی که مایع از وایر های کویل عبور می کند و روی وایر قرار می گیرد ، هنگام فایر کردن مایع به سمت بالا پرتاب می شود.
به منظور حل این مشکل ، پیشنهاد اصلی ما ، تنظیم توان دستگاه با توجه به تنظیمات پیشنهاد شده توسط سازنده ی کویل یا کارتریج است. همواره روی کویل و کارتریج ، یک بازه ی توان مشخص پیشنهاد می شود. به منظور بهبود تجربه ی ویپینگ ، لازم است تا از دستگاه روی توان پیشنهاد شده استفاده کنید.
همچنین ، لازم است تا کام گرفتن شما از دستگاه ، به نسبت توانی که روی آن تنظیم کرده اید ، تغییر کند. برای نمونه ؛ اگر دستگاه شما روی ۱۰ وات تنظیم شده باشد ، شما نمی توانید شدت کام گرفتن را از حدی بیشتر کنید. نوع و سبک کام گرفتن شما از دستگاه ، باید به شکلی باشد که بخار تولید شده از کویل ، به طور کامل و همزمان با زمان فایر کردن ، تخلیه شود. هر چه توان و وات تنظیم شده افزایش پیدا کند ، لازم است تا شدت و حجم کشش هنگام وپینگ نیز بیشتر شود تا بخار اضافه ی جویس ، داخل کویل باقی نماند.
علاوه بر موارد بالا ، خوب است مسیر ورود هوا را روی دستگاه خود بشناسید و از باز بودن آن هنگام ویپینگ ، مطمئن شوید. این مسیر ورود هوا یا همان Air Flow ، هوا را از بیرون دستگاه به زیر کویل و کارتریج می رساند و اگر به طور ناخواسته هنگام استفاده ، دستتان جلوی آن باشد ، کام دهی دستگاه بسیار کم شده و مایع اضافی ، به داخل کویل نفوذ می کند.
همیشه زیر کارتریج و محلی که کویل روی دستگاه قرار می گیرد را خشک و تمیز نگه دارید. وجود مایع اضافه در این محیط ، می تواند یکی دیگر از دلایل مشکل اسپیت بک باشد. اگر زیر کارتریج مایع باشد ، هنگام کام گرفتن از دستگاه ، ممکن است این مایع اضافه به صورت قطره های ریز ، از راه هوای کویل وارد دهانتان شود.
هیچ وقت قبل از شروع کام گرفتن ، دکمه فایر را نگه ندارید. این یکی از روش های نادرست ویپینگ است و برای تجربه ی بهتر هنگام استفاده ، لازم است تا اصلاح شود. برای استفاده از دستگاه ، باید همزمان با کام گرفتن از دستگاه دکمه فایر را نگه دارید. فایر کردن بدون مکش هوا ، تنها بخار مایع را در داخل کویل نگه میدارد و مایع اضافی ، روی وایر داخل فضای کویل جمع می شود.
اگر قصد دارید که مدت زمان طولانی ( بیشتر از ۲ روز ) از دستگاه خود استفاده نکنید ، حتما کارتریج یا اتومایزر دستگاهتان را خالی کنید. اگر مدت زیادی از کویل استفاده نکنید ، وجود مایع در مخزن دستگاه منجر به رد شدن مایع از پنبه ی داخل کویل می شود. در نتیجه ، جمع شدن این مایع در فضای داخل کویل به اسپیت بک منجر خواهد شد.
-
مشکل نشتی ، ریزش جویس یا سالت نیکوتین ، که با نام های مختلفی مثل لیک یا لیکیج ( Leakage ) نیز شناخته می شود ، یکی از شایع ترین و معمول ترین تجربیات ویپینگ است. این اتفاق ، به دلیل عبور مایع داخل کارتریج یا اتومایزر ، از دیواره ی پنبه ای کویل رخ می دهد و هیچ راهی برای جلوگیری کامل از آن وجود ندارد. از آنجا که کارکرد دستگاه های ویپ و طعم دهی بی نظیر آنها وابسته ی استفاده از پنبه طبیعی و اورگانیک است ، بنابراین نشتی و لیک در تمامی دستگاه ها و بدون هیچ استثنایی وجود دارد. در این مقاله ما با ارائه چند راه حل ساده ، به شما کمک می کنیم تا میزان نشتی را به حداقل برسانید و با تمیز نگه داشتن سطحی قسمت اتومایزر و کارتریج ، از یک تجربه ی لذت بخش ویپینگ لذت ببرید.
با این حال ، خوب است بدانید که نشتی جزء حدایی ناپذیر ویپینگ است و برای تجربه ی بهتر ، لازم است پس از هر بار پر کردن کارتریج یا اتومایزر ، آن را با استفاده از یک دستمال کاغذی ، خشک و تمیز کنید.
این مقاله در رابطه با نشتی مایع از قسمت های مختلف اتومایزر است. اگر هنگام استفاده جویس یا سالت نیکوتین وارد دهانتان می شود ، مقاله ی پرش جویس یا اسپیت بک را ببینید.
تنظیمات دستگاه را با توجه به نوع کویل بررسی کنید
دستگاه هایی که دارای تنظیمات هستند ( ویپ ، پاد سیستم و پاد ماد ) ، همواره از کویل هایی پشتیبانی می کنند که برای توان مشخصی تولید شده اند. اگر سطح روی کویل ها را بخوانید ، متوجه وجود چند عدد مختلف خواهید شد. یکی از این عدد ها ، توان پیشنهادی سازنده کویل است و سازنده با این نوشته ، به شما اعلام می کند که این کویل ، مناسب استفاده بین توان های درج شده است. دقت داشته باشید که تنظیمات دستگاه شما ، عددی متناسب با توان اعلام شده توسط سازنده باشد. اگر مثلا توان اعلام شده بین ۴۵ تا ۶۵ وات است و شما از آن روی ۲۰ وات استفاده می کنید ، حتما نشتی و لیکیج زیادی را تجربه خواهید کرد.
این مورد ، یکی از اصلی ترین دلایل نشتی در مدت زمان است.
سبک استفاده خود را دوباره بررسی کنید
استفاده از ویپ و پاد سیستم ها ، نیازمند رعایت اصول اولیه است و اگر عادت به استفاده ی غلط از آن دارید ، لازم است آن را اصلاح کنید. کام گرفتن و فایر کردن دستگاه ، باید با هم همزمان باشند. یعنی همزمان با زمانی که نفس می کشید و کام میگیرید ، باید دکمه فایر را نگه دارید. اگر زود تر از شروع کشیدن فایر می کنید ، این یک سبک استفاده ی اشتباه است و نتیجه ی آن ، نشتی جویس خواهد بود.
همچنین ، دقت کنید که توان خروجی دستگاه شما ، باید با میزان و شدت کششی که ایجاد می کنید ، همسان باشد. کام گرفتن شما از دستگاه ، باید به شکلی باشد که برابر با بخار تولید شده ، تخلیه بخار صورت گیرد. برای مثال ، اگر دستگاه روی ۵۰ وات کار می کند ، کام گرفتن شما باید محکم تر و با فشار بیشتری باشد تا بخار تولید شده با سرعت بیشتری تخلیه شود. در غیر این صورت ، بخار مایع درون کویل جمع می شود و در نتیجه ، از دریچه هوای دستگاه به بیرون نشت می کند.
بدون کشیدن ، خالی فایر نکنید
اگر به طور خواسته یا ناخواسته دست خود را روی دکمه فایر نگه میدارید و از صدای آن لذت می برید ، این کار را متوقف کنید! خالی نگه داشتن دکمه ی فایر دستگاه ، بدون کشیدن و تخلیه هوا ، باعث جمع شدن بخار مایع داخل محدوده ی کویل می شود و این فشار بخار ، بعد از سرد شدن به صورت قطره های جویس ، از دریچه هوای دستگاه به بیرون نشت می کند.
دستگاه را در جای گرم یا به صورت خوابیده نگذارید
یکی دیگر از عوامل نشتی مایع و جویس از دستگاه های ویپ ، قرار دادن دستگاه در فضای گرم است. هوای گرم شرایط را در داخل کویل و تانک تغییر می دهد و به نشتی منجر می شود. همچنین ، اگر دستگاه خود را در کیف یا جیب یا هر جای دیگری به صورت خوابیده یا کج قرار می دهید ، ممکن است دستگاه شما مایع از خود نشت کند. اگر مجبور به قرار دادن دستگاه در چنین شرایطی هستید ، مایع داخل تانک ، اتومایزر یا کارتریج خود را خالی کنید. همچنین در هنگام قرار دادن دستگاه در جیب یا کیف ، آن را خاموش کنید.
تانک خود را بیش از حد پر نکنید
همواره هنگام پر کردن تانک ، اتومایزر و کارتریج ، مقداری فضای خالی باقی بگذارید. هیچ وقت تانک دستگاهتان را تا حداکثر ظرفیت آن پر نکنید. این کار در برخی موارد منجر به لیکیج و نشتی می شود. اگر هم اکنون تانک شما بیش از حد پر شده است ، سعی کنید مقداری از آن را به بطری جویس باز گردانید.
جویس یا سالت نیکوتین خود را بررسی کنید
جویس یا سالت نیکوتین خود را با دقت بیشتری بررسی کنید. ممکن است جویس یا سالت نیکوتین خریداری شده ، اصلا مناسب استفاده روی ویپ یا پاد سیستم شما نباشد یا به دلیل تقلبی بودن آن ، غلظت آن غیر عادی باشد. جویس ها و سالت نیکوتین ها در حداقل اندازه های استانداردی تولید می شوند و معمولا بیشتر جویس ها ۱۰ میلی لیتری ، یا تقلبی هستند یا برای استفاده روی ویپ های شما که این مقاله را می خوانید ، نیستند. این جویس ها برای استفاده روی پاد سیستم های قدیمی و قلمی که به نام «الکترو اسموک» شناخته می شوند ساخته شده اند. غلظت این مایع ها ، برای مصرف روی الکترو اسموک ها تنظیم شده و روی دستگاه های ویپ امروز ، از کویل عبور می کنند و به سادگی باعث ایجاد مشکلاتی مثل نشتی و اسپیت بک می شوند.
واشر ، شیشه و سایر قسمت های اتومایزر را بررسی کنید
در مرحله ی آخر و اگر همچنان لیکیج و نشتی بیش از حدی را تجربه می کنید ، لازم است تا واشر ها ، شیشه اصلی اتومایزر و سایر قسمت های تانک را بررسی کنید. در موارد نادری در صورت ضرب دیدگی اتومایزر ، ممکن است نشتی و لیکیج بسیاری را تجربه کنید. در این مورد ، از یک متخصص تعمیرات ویپ کمک بگیرید.
-
اگر هنگام استفاده طعم سوختگی احساس می کنید ، این به معنی سوختن و پایان عمر کویل یا کارتریج شماست. این اتفاق ، یک رویداد طبیعی است که زمان آن ، بسته به نوع مصرف ، نوع دستگاه و نوع جویسی که استفاده می کنید، متغیر است. این مشکل ، تنها به کویل یا کارتریج شما ارتباط دارد. کویل و کارتریج ، قطعه های مصرفی دستگاه های ویپ و پاد سیستم هستند و معمولا هر چند وقت یکبار ، نیاز به تعویض آنهاست.
از یک کویل یا کارتریج جدید استفاده کنید
به منظور راه اندازی کویل یا کارتریج جدید ، لازم است مرحله ای برای آب بندی و راه اندازی اولیه انجام دهید. به این منظور ، ابتدا جویس یا سالت نیکوتین خود را به خوبی تکان دهید و اتومایزر یا کارتریج خود را پر کنید. پس از پر کردن تانک دستگاه ، حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید و از مصرف با کویل جدید ، خودداری نمایید. این کار به منظور آب بندی و جذب بهتر مایع به داخل پنبه ی کویل انجام می شود. اگر این ۱۵ دقیقه را صبر نکنید ، کویل شما در همان استفاده ی اول می سوزد و طعم سوختگی احساس خواهید کرد.
کویل یا کارتریج جدید را طبق تنظیمات اعلام شده تنظیم کنید
هر کویل یا کارتریج ، اگر برای یک دستگاه دارای تنظیمات ساخته شده باشد ، حتما بازه ی مشخصی از توان مصرفی روی آن درج شده است. به منظور تجربه ی بهتر هنگام استفاده ، کویل یا کارتریج را فقط در بازه ی وات اعلام شده توسط شرکت سازنده استفاده کنید. اگر وات مصرفی شما بیشتر از توان اعلام شده روی کویل یا کارتریج باشد ، کویل یا کارتریج شما می سوزد.